Ποιοι Είμαστε

Ποιοι Είμαστε

Η ζωγραφική ήταν πάντα στο μυαλό μου από μικρό παιδί. Σκίτσα με μολύβι, έργα ζωγραφικής με λάδια, πορτραίτα συγγενών και φίλων.. Λόγω των συνθηκών και της έλλειψης της παρακίνησης από κάποιο γονιό ή παιδαγωγό δεν κατάφερα να καλλιεργήσω σωστά αυτό που είχα μέσα μου.. Μετά ήρθαν οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οικονομικές δυσκολίες και έτσι έμεινα εκτός τέχνης.
 
Το 1994, με κίνητρο ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή μου, στράφηκα και πάλι σε αυτό που αγαπούσα πάντα, τη ζωγραφική. Τότε γνώρισα την Αγιογραφία από το φίλο μου το Γιώργο ο οποίος μου δίδαξε τα βασικά της βήματα. Το 1996 εκθέσαμε μαζί στο πολιτιστικό κέντρο Χανίων τα πρώτα έργα μας και συνειδητοποίησα ότι αυτό ήθελα να κάνω πάντα στη ζωή μου.
 
Από τότε μέχρι και σήμερα ασχολούμαι κυρίως με την Αγιογραφία. Σαν καμβά χρησιμοποιώ παλιά ξύλα, σκάφες, πέτρες και υλικά που βρίσκω σε αφθονία στη φύση, αγιογραφώ χωρίς να παραβιάζω του βασικούς κανόνες της αγιογραφίας βάζοντας πάντα το δικό μου προσωπικό στυλ. Αγαπώ τη δουλειά μου και βλέπω ότι και ο κόσμος στηρίζει τη προσπάθειά μου και αυτό είναι κάθε φορά συγκινητικό. Το κλείσιμο μιας έκθεσης πάντα σηματοδοτεί για εμένα το έναυσμα για την εύρεση του θέματος της επόμενης έκθεσης, και έτσι προχωράει η ζωή μας.. Αγιογραφίες και τοιχογραφίες μου κοσμούν αρκετούς ναούς του νομού Χανίων και είναι τιμή για εμένα.
 
Την αγάπη μου για τη ζωγραφική τη πέρασα στο γιο μου, Γιάννη, ο οποίος το 2009 όταν ολοκλήρωσε της σπουδές του στη Σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, μπήκε στο εργαστήριο μου. Τότε ξεκίνησε με το δικό του πάθος να ασχολείται με τη συντήρηση εικόνων και αντικειμένων που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, εκκλησίες και μοναστήρια.
 
Σήμερα, μαζί με το γιο μου ξεκινάμε το εργαστήριο μας σε έναν νέο χώρο και είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφτείτε και να μοιραστούμε την αγάπη μας για τη Τέχνη. Το εργαστήριο ζωγραφικής Klironomos Art βρίσκεται στο καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος, στη Σούδα Χανίων και δραστηριοποιείται στην Αγιογραφία (φορητή εικόνα και τοιχογραφία), στη Ζωγραφική και στην Συντήρηση Έργων Τέχνης. Στο χώρο μας θα παραδίδονται και μαθήματα ζωγραφικής, ελεύθερου σχεδίου (μολύβι-κάρβουνο) και ιστορία της τέχνης.
 
Νικόλαος Κληρονόμος